Turisme sostenible i ocupació -Les métiers du tourisme durable et l’emploi

Els oficis del turisme sostenible i l’ocupació 

Les métiers du tourisme durable et l’emploi

 

L’Espai Català Transfronterer és un territori de proximitat, amb un patrimoni d’excepció. El Turisme cultural, el turisme religiós, l’eco-turisme, de la mateixa manera que els oficis (guia turístic, conservador, animador, i mediador cultural entre altres) són els valors afegits d’una indústria amb un potencial d’expansió molt gran.

L’espace catalan transfrontalier est un territoire de proximité avec un patrimoine remarquable. Le tourisme culturel, le tourisme religieux, l’écotourisme ainsi que les métiers de guide, conservateur, animateur, et promoteur culturel entre autres, sont les valeurs ajoutés d’une industrie avec un grand potentiel d’expansion.

La diversificació del mercat turístic pot ser representada a partir del turisme sostenible, particularment tenint en compte que aquesta activitat representa més del 8% de la taxa d’ocupació a nivell mundial (dades al 2010). L’OMT preveu que a l’horitzó 2020 hi haurà 1.600 milions de desplaçament internacionals, o sigui el doble que actualment.

Le tourisme durable représente la diversification du marche pour une activité qu’aujourd’hui est devenu la première industrie, avec plus 8% de l’emploi mondial (chiffres en 2010). L’OMT prévoit qu’à l’horizon 2020 il y aura 1,6 milliard d’arrivées internationales dans le monde, soit le double qu’actuellement.

El turisme sostenible avui és una via de descobriment, de promoció i de valoració del patrimoni natural i també cultural. Però, pot el turisme sostenible ser un factor de desenvolupament econòmic? Hi ha oficis i nous llocs de treball lligats al desenvolupament d’aquesta mena de turisme? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals voldríem trobar resposta durant aquesta formació.

Le tourisme durable est aujourd’hui une voie de découverte, de promotion et de mise en valeur du patrimoine naturel ainsi que culturel, mais le tourisme durable peut-il devenir un facteur de développement économique ? Y a-t-il des métiers nouveaux liés à un développement touristique durable ? Ce sont quelques- unes des questions auxquelles nous souhaiterions apporter une réponse lors de cette formation.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

HTML tags are not allowed.